Acest site foloseste cookies, detalii. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul folosirii lor. 

Back To Top
Call

 

Termeni si conditii Inchirieri auto - AMS Rent a Car

Termeni si conditii inchiriere – Anexa 3 

 

1. Conditii generale - Autovehiculul este inchiriat in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de inchiriere. Pentru folosirea in bune conditii a serviciilor puse la dispozitie de AMS Rent a Car se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor si a Contractului de inchiriere alaturi de anexele acestuia si sa confirme acceptarea acestuia, prin semnarea Contractului de inchiriere  in momentul livrarii.

www.amsrentacar.ro este administrat de AMS Rent a Car Romania cu sediul in Popesti-Leordeni, Ilfov,  Romania, inregistrata la Registrul Comertului cu nr J23/1624/2012, denumita in continuare si AMS Rent a Car.

Ne rezervam dreptul de a efectua modificari ale acestor Termeni si Conditii precum si orice modificari ale site-ului www.amsrentacar.ro fara o notificare prealabila. Accesand pagina Termeni si Conditii, puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi.

 

2. Obligatiile beneficiarului / soferului - Pentru a putea cumpara de la AMS Rent a Car, trebuie sa introduceti / comunicati datele dumneavoastra reale, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra.

Beneficiarul / Soferul trebuie sa aiba permis de conducere valid, buletin/pasaport si card de credit Visa sau Mastercard.

In situatia in care consideram ca aceasta obligatie a fost incalcata, ne rezervam dreptul de a va bloca  accesul la utilizarea serviciului fara nicio notificare prealabila.

 

3. Confidentialitate - Datele cu caracter personal pot fi dezvaluite fara consimtamantul dumneavoastra in caz de litigii/dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari: Bancile implicate in platile online, Organismele Internationale de Carduri si Furnizori de servicii/produse, respectiv conform Legii, catre institutiile abilitate.

In conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/200, aveti urmatoarele drepturi,:

1) Dreptul la informare (art.12)

2) Dreptul la acces la date (art.13)

3) Dreptul la interventie (art.14)

a)  rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale;

b)  transformarea datelor personale nelegale in date anonime;

c)  notificarea tertilor cu privire la operatiunile prevazute la lit. a) si b).

4) Dreptul la opozitie (art.15)

5) Dreptul de a se adresa justitiei (art.18)

6) Dreptul de a face plangere la autoritatea de supraveghere (art.25).

 

Pentru mai multe detalii cu privire la politica de confindentialitate va rugam accesati pagina Date cu caracter personal si  Politica cookie-uri.

4. Responsabilitati - AMS Rent a Car nu poate fi facuta responsabila pentru orice paguba aparute prin folosirea produselor in alte scopuri decat cele mentionate de producator. Returnarea produselor se poate efectua in conformitate cu dispozitiile OG 34/2014.  

 

5. Rezervari - Rezervarile sunt confirmate doar pentru o clasa auto, nu pentru un anumit tip/model de autovehicul. Este posibil ca unele tipuri / modele auto sa nu fie disponibile. Pentru ca o rezervare sa fie confirmata este necesara achitarea unui avans de minim 30%.

6. Modificarea rezervarii - Pretul garantat se refera la detaliile privind clasa auto si data livrarii. Orice modificare poate afecta pretul (in cazul in care modificati clasa auto sau perioada) si/sau disponibilitatea autovehiculului.  

 

7. Pretul  - Pretul afisat va include orice reducere aplicabila online. 

Preturile sunt afisate in EURO cu TVA inclus, cursul RON-EUR utilizat fiind cel publicat de Banca Nationala a Romaniei in data emiterii facturii +1,5%.

 

8. Soferi, varsta si permisul de conducere – Pot conduce autovehiculul inchiriat pana la 3 soferi cu conditia ca datele acestora sa fie mentionate in contractul de inchiriere si copie a permisului si actului de identitate sa fie puse la dispozitia AMS Rent a Car, soferii au aceleasi responsabilitati.

Pentru a inchiria un autovehicul Beneficiarul trebuie sa detina un permis de conducere valid de minim 1 an vechime. Daca permisul de conducere al persoanei care inchiriaza nu este scris cu caractere latine, este necesar un permis de conducere international.  

Nu se accepta copie a permisului de conducere, dovada de circulatie sau permis de conducere expirat.

 

9. Metoda de plata acceptata – Plata serviciilor se face in integral inaintea livrarii. Plata se poate face Card, Cash, Transfer bancar iar pentru blocarea depozitului/garantiei trebuie sa detineti un card de credit valid.  

Indiferent de mijloacele de plata utilizate, AMS Rentacar isi rezerva dreptul de a efectua orice verificari necesare si de a aproba sau refuza inchirierea. Costul inchirierii este calculat in EURO. Orice plata efectuata in alte monede convertibile este calculata in functie de rata curenta de schimb BNR+1,5%.

 

10. Documente necesare la preluarea autovehiculului

-act de identitate sau pasaport

-permis de conducere valid

-cardul de credit valid Visa sau Mastercard si sa poata acoperi costul garantiei si in functie de modalitatea de plata aleasa si costul inchirieri.

In cazul in care exista necesitatea unor verificari suplimentare se pot solicita si alte documente

Nu sunt acceptate carduri de debit sau carduri prepaid.

Clientul/utilizatorul isi da acceptul si consimtamandul in mod expres cu privire la utilizarea copilor dupa actul de identitate (buletin / pasaport), permis conducere si card credit de catre www.amsrentacar.ro

 

11. Trecerea frontierei - Este permisa trecerea frontierei cu respectarea urmatoarelor conditii: 

-este nevoie de acordul scris AMS Rent a Car si imputernicire de iesire din tara;

-este acceptata trecerea frontierei in Europa, zona continentala (fara insule), exceptie facand Ukraina, Republica Moldova, Rusia si orice insula cu exceptia United Kindom.

-valoarea garantiei este dubla si se blocheaza pe cardul de credit;

-nu se pot accesa produsele de micsorare a garantiei (SCDW sau SSCDW);

-kilometrajul este limitat la 300km/zi, kilometri suplimentari se taxeaza cu 0,1 EURO/km suplimentar;

-in caz de defectiune Beneficiarul va returna autovehiculul in tara pe costuri proprii;

-in caz de accident rutier este responsabilitatea clientului/soferului sa se informeze asupra legislatiei tarii in care s-a produs evenimentul si sa parcurga toate etapele legale pentru solutionare si sa suporte toate costurile ce nu sunt acoperite de polita de asigurari;

-tariful pe zi este cel aferent pentru 1 zi inchiriere indiferent de numarul zilelor de inchiriere;

-taxele pentru obtinerea documentelor necesare iesirii din tara sunt in sarcina Beneficiarului;

-perioada minima 4 zile.

 

12. Tarife de inchiriere - Tarifele includ intretinerea auto, asigurarea de raspundere civila, taxa de drum (rovinieta), anvelope conform sezonului. 

Preturile nu includ combustibilul, amenzile, taxele de autostrada sau pod.

Avarierea si furtul autovehiculului sunt platibile de catre Beneficiar, in limitele unei sume maxime.

Durata minima de taxare este de 24 de ore. Intervalul de 1 ora peste cele 24 de ore nu se taxeaza. In cazul in care autovehiculul va fi returnat mai tarziu cu mai mult de 1 ora fata de  ora de livrare din contractul de inchiriere, se va taxa o zi suplimentara.

 

13. Amenzi de circulatie -  Toate amenzile ce rezulta din orice incalcare a legilor de pe teritoriul Romaniei in timpul perioadei de inchiriere sunt suportate exclusiv de catre Beneficiar. La solicitarea autoritatilor, furnizorul va pune la dispozitia acestora copie dupa documentele soferului. 

 

14. Kilometraj - kilometrajul de utilizare a autovehiculului este nelimitat pentru inchirierile mai mari de 3 zile iar pentru perioade de pana la 3 zile se accepta un kilometraj de 150km/zi, km suplimentari se taxeaza in plus cu o valoare cuprinsa intre 0,06 EURO/km si maxim 0,1 EURO/km 

 

15. Taxe suplimentare

-cheie pierduta: maxim 200EURO

-documente auto pierdute: maxim 100 EURO/document

-pierderea/deteriorarea placutelor de inmatriculare: maxim 70EURO

-murdarie excesiva in autovehicul sau tapiterie patata: maxim 70EURO

-lipsa carburant – maxim 120EURO – in functie de cantitatea lipsa

-alte daune sau situatii in care autovehiculul nu a fost returnat in aceiasi stare – in functie de costul de aducere masina la starea initiala in care a fost livrata

Sumele pot fi oprite din valoarea depozitului. 

 

16. Servicii suplimentare, dotari suplimentare - Cand rezervati autovehiculul, va rugam sa ne informati cu privire la dotarile si serviciile suplimentare pe care le doriti. Pentru confortul si securitatea dumneavoastra, putem pune la dispozitie urmatoarele dotari si servicii, pentru o taxa suplimentara: 

Scaun copil: 5 EURO/zi

GPS–sistem navigatie mobil: 5 EURO/zi

Lanturi de zapada: 5 EURO/zi

Portbagaj suplimentar: 25,00 EURO/zi

Suport schiuri: 25,00 EURO/zi

Sofer 8h/zi: 35EURO/zi/8h

Livrare / returnare in Aeroport: 15E/interventie

Livrare / returnare in afara orelor de program: 15E/interventie

Telefon Mobil: 20E/inchiriere

Internet: 20E/inchiriere

Returnare cu rezervorul gol: maxim 120 E, in functie de modelul autovehiculului se va comunica in momentul inchirierii costul

Returnare in alt oras decat cel de livrare (taxa relocare): - maxim 300E, in functie de orasul livrarii si orasul returnarii se va calcula costul astfel: nr km inmultit cu 0,3E/km

LIvrare / Returnare – vezi detalii la art. Livrarea si returnarea autovehiculului.

 

17. Inchirieri in afara orelor de programAMS Rent a car este disponibil 24/24 atat pentru rezervari, consiliere sau livrari / returnari, insa programul normal de lucru este de Luni  pana Vineri  09:00 - 18:00. In cazul in care preluati sau returnati autovehiculul in afara orelor de program sau in zile nelucratoare se va percepe o taxa de 15.00 EUR.

 

18. Livrarea si returnarea autovehiculului - Solicitarile de livrare si returnare trebuie trimise cu cel putin 24 de ore in avans. Detaliile referitoare la identitate (pasaport, permis de conducere) si alte detalii necesare pentru contractul de inchiriere trebuie furnizate in momentul rezervarii.

Orase cu livrare / returnare gratuita in 3 - 6 ore de la momentul comenzii: Bucuresti, Cluj-Napoca 

Pentru inchirierile cu o perioada de pana in 3 zile livrare si returnarea se face doar de la sediul agentiilor AMS Rent a Car.

La livrare AMS pune la dispozitie autovehiculele cu rezervorul de combustibil plin. Va rugam sa umpleti rezervorul inainte de a returna autovehiculul. In caz contrar, combustibilul lipsa va fi taxat. Cat timp nu umple el insusi rezervorul, Beneficiarul recunoaste metodele de calcul utilizate de AMS Rent a Car pentru a stabili cantitatea de combustibil consumat.

Deasemenea Beneficiarul poate opta de la inceputul inchirierii sa returneze autovehiculul cu rezervorul gol achitand in avans un plin de combustibil. 

In cazul in care Beneficiarul returneaza autovhiculul inchiriat mai devreme decat perioada contractuala stabilita (renuntare unilaterala la contract), Beneficiarul intelege ca decizia ii apartine si nu va primi contravaloarea serviciilor neutilizate. Pentru aceste cazuri AMS va oferi Beneficiarului servicii similare (nr zile, clasa auto) cu titlu gratis la urmatoarele inchirieri.

19. Asigurare – Beneficiarul opteaza la semnarea Contractului pentru una dintre urmatoarele asigurari: CDW (inclus in tarif), SCDW sau SSCDW. 

Beneficiarul/soferul autorizat este acoperit de raspunderea civila, in cazul unui accident. Beneficiarul/soferul autorizat poate fi raspunzator in fata legii pentru daune care nu pot fi acoperite de asigurarea RCA. Beneficiarul este raspunzator pentru avarierea sau furtul autovehiculului  in limitele unei sume maxime (CDW, TP, SCDW sau SSCDW).

 

20. Micsorarea responsabilitatii in caz dauna (CDW, SCDW sau SSCDW) - CDW si TP este o fransiza care reduce responsabilitatea financiara a Beneficiarului la o suma maxima, numita si depozit,  garantie sau fransiza de 300 EURO pentru clasa Economy;  400 EURO pentru clasele Compact si SUV-Economy; 600 EURO pentru clasele Full Size si Premium; 500EURO pentru clasa Minibus

In caz de accident/ dauna / furt / vandalism, contravaloarea fransizei CDW sau TP se retine din depozit/garantie indiferent de vina

-SCDW este o asigurare suplimentara care reduce depozitul/ garantia si implicit fransiza la valoarea de 150 EURO. Beneficiarul are optiunea SCDW achitand inainte de livrare o asigurare suplimentara pe zi, in functie de modelul autovehiculului ales.

In caz de accident/ dauna / furt / vandalism, contravaloarea fransizei SCDW se retine din depozit/garantie indiferent de vina

 

-SSCDW – este o asigurare suplimentara care elimina fransiza in caz de accident sau furt depozitul/garantia fiind pastrat la valoarea de 150E pentru cazurile in care autovehiculul este returnat cu rezervorul gol, amenzi, documente pierdute sau alte cheltuieli neprevazute neincluse in serviciul de inchiriere.

 

Chiar daca CDW, SCDW sau SSCDW a fost acceptata sau nu, Beneficiarul este responsabil pentru achitarea costurilor cu remedierea integrala a daunei, daca aceasta a fost cauzata de:

- conducerea sub influenta drogurilor sau a alcoolului;

- daca soferul nu a oprit dupa producerea unui accident si nu a luat masurile necesare, adica nu a anuntat politia, nu a aflat numele si adresele partilor si martorilor implicati;

- utilizarea in scopuri ilicite/ilegale, cum ar fi contrabanda, furtul, transportul ilegal de articole sau bunuri etc.;

- conducerea autovehiculului cu sarcina depasita

- conducerea autovehiculului de catre persoane neautorizate, sau fara permis de conducere sau sub 18 ani

- conducerea autovehiculului in afara drumurilor publice, in munti etc.;

- utilizarea autovehiculului pentru orice tip de curse sau competitii, inclusiv ca pacemaker in cadrul curselor

- nerespectarea: culorii semaforului, indicatorului de STOP, a limitei de viteza, intrarea pe contrasens, conducerea pe contrasens, pe drumurile cu sens unic;

-accident produs la trecerea de nivel de cale ferata

- daune aduse motorului, rotilor, cauciucurilor si spatiului interior al autovehiculului, sub caroseria autovehiculului.

-pagube produse ca urmare a patrunderii cu autovehiculul in locuri inundate

-partea de paguba care s-a marit ca urmare a neluarii masurilor pentru limitarea acesteia

-alte cazuri care sunt stipulate in anexa 1 la Contractul de inchiriere – lista excluderi asigurari CASCO

 

21. Protectie impotriva furtului (TP) - TP acceptata ofera protectie in cazul pierderii sau avarierii autovehicului prin sau in urma furtului sau a tentativei de furt.

Va rugam sa retineti ca, in cazul nefericit al unui accident sau furt, trebuie anuntata cea mai apropiata sectie de politie si trebuie obtinut un raport (process verbal) de constatare a accidentului / furtului. Nu sunt acceptate formulare de constatare amiabila.

In cazul unui furt al autovehiculului trebuie sa depuneti la asigurator in maxim 24 ore cheile, telecomenzile si certificatul de inmatriculare a autovehiculului.

Conditiile CDW, SCDW, SSCDW si TP sunt aplicabile doar daca se prezinta procesul verbal intocmit de politie, raportul de constatare a accidentului si se deschide dosarul de dauna la societatea de asigurari. In caz contrar, Beneficiarul va fi responsabil chiar daca exista asigurarile CDW, SCDW, SSCDW si TP acceptate pentru toate daunele cauzate autovehiculului inchiriat. Asigurarile CDW, SCDW, SSCDW si TP sunt valabile doar pe teritoriul Romaniei. Asigurarea pentru conducerea autovehiculului in afara Romaniei este supusa conditiilor si tarifelor speciale.

 

Acoperirea suplimentara nu include daunele la interiorul autovehiculului sau daunele la motor care nu reprezinta rezultatul direct al unui accident in trafic.

 

Fara CDW, SCDW, SSCDW si TP, sau in caz de excludere, Beneficiarul are raspundere in valoare de pana la 15.000,00 EURO pentru clasa Economy,   20.000,00 EURO pentru clasele Compacta, SUV-Economy;  40.000,00 EURO pentru clasele Full Size, Premium, Minibus.

 

Clasa

Model

Exemple autovehicule

Pret EUR CDW pe eveniment

Pret EUR, pe zi, pentru  SCDW 150/150

Pret EUR, pe zi, pentru  SSCDW 0/150

B

Economy

DC Logan,

300

+5E/zi

+8E/zi

C

Compact

SK Octavia, VW Golf, TO Corolla

400

+8E/zi

+12E/zi

D

Full Size

VW Passat, FO Mondeo, 

600

+15E/zi

+20E/zi

E

Premium

AU A4, BMW 3 serie

600

+15E/zi

+20E/zi

F

Suv Economy

DC Duster

400

+10E/zi

+16E/zi

I

Minibus

RE Traffic, OP Vivaro

500

+15E/zi

+20E/zi

 

 

22. Asigurare in caz de accident personal  - Asigurarea persoanelor si a bunurilor acestora din auto inchiriat sunt conforme cu Normele ASF privind RCA. 

Asigurarile nu acopera pierderea, furtul sau distrugerea bunurilor apartinand Beneficiarului sau insotitorilor sai, aflate in autovehicul.

 

23. Asistenta Rutiera - Procedura va fi facuta cunoscuta la preluarea autovehiculului; Nr. de telefon asistenta rutiera: 0744 500 909.

 

24. TVA -Este inclus.

 

25. Litigii - Prin  colaborarea cu AMS rent a Car Beneficiarul a luat la cunostinta asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si Conditiile. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca rezolvarea acestora pe cale amiabila. 

Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta competenta in conformitate cu legile romane in vigoare.

26. Promotii - Pentru promotiile in deruare conditiile speciale vor fi detaliate in pagina fiecarei masini la Descriere. 

 

 

PENTRU UTILIZAREA ACESTUI SITE ESTE NECESAR SA CITITI SI SA ACCEPTATI ACESTE REGULI IN TOTALITATEA LOR. VIZITAREA IN CONTINUARE A ACESTUI SITE PRESUPUNE CA SUNTETI DE ACORD SI ATI ACCEPTAT ACESTE CLAUZE SI REGULI.

 

Termenii si conditiile cat si taxele mentionate mai sus se pot modifica fara preaviz - Cand veti prelua autovehiculul, va rugam sa cititi termenii si conditiile din Contractul de inchiriere si toate anexele contractului.

 

Model Contract Inchirieri auto 

Anexa 1-Excluderi asigurare CASCO 

Anexa 3-Termeni si Conditii masina inchiriata

Anexa 4-Ghid utilizare masina inchiriata

 

  

Consum combustibil mixt - 4,9 (l/100km)
de la 27.37 EUR/zi
TVA Inclus


mai multe detalii

 

    Contact                                                                           

CALL CENTER NATIONAL:
Telefon: +4 031 436 17 07 
Mobil: +4 0770 333 555 (valabil si pe WhatsApp)
            *numere telefon cu tarif normal
 
E-mail: office[at]amsrentacar.ro
Program: Luni - Duminica 7:00 - 22:00   

 

Agentie AMS Rent a Car BUCURESTI: Bd. Lacul Tei, nr 1-3, sector 2, Bucuresti (intersectia cu Bd. Barbu Vacarescu)
Localizare Google Maps - Agentie Bucuresti
Agentie AMS Rent a Car CLUJ-NAPOCA: Str. Corneliu Coposu, Cluj-Napoca
Localizare Google Maps - Agentie Cluj